Over PlayMoto.NL

PlayMoto.NL is mijn privé website met als onderwerpen de Playmobil® motoren sets, mijn privé collectie en het in- & verkopen van dubbele & moeilijk verkrijgbare sets.
Sinds 2018 ook de thuisbasis voor de PlayMoto Toys webshop.

PlayMoto Toys Algemene Voorwaarden

image

Elke website en speelgoedhandel hebben een juridisch onderdeel nodig, zowel voor het beschermen van de consument/gebruiker als ons bedrijf en site. Hieronder kunt u onze laatste en meest recente Algemene Voorwaarden vinden van PlayMoto Toys, PlayMotoToys.nl & PlayMoto.nl.

 

 

 

1: Algemeen

Onder 'PlayMoto.NL en/of PlayMoto Toys' wordt in deze algemene voorwaarden en elders op de site verstaan de eenmanszaak PlayMoto Speelgoed en/of PlayMoto Toys, kantoorhoudende te ’s-Gravenzande.

Adres: van de Kasteelestraat 91, 2691ZM ’s-Gravenzande, Nederland.
Tel.nr: 06-13792582
e-mailadres: info@playmoto.nl

PlayMoto Speelgoed is ingeschreven in het Handelsregister te ’s-Gravenhage.
KvK-nummer 64682250

1a: Definities

GDPR: General Data Protection Regulation
AVG: Algemene verordening gegevensbescherming (Dutch term for GDPR)
FG / DPO: Functionaris voor de Gegevensbescherming / Data Protection Officer
Verkoper: refereert aan PlayMoto Toys
Koper: Koper van producten/die de order plaatst
Order: De door koper gekochte producten bij verkoper
Koerier: Verzend- of Postbedrijf dat de order zal verzenden
Web shop: De PlayMoto Toys web shop, www.PlayMotoToys.nl
Overeenkomst: Contract of Overeenkomst tussen verkoper en koper, zoals bedoeld in sectie 4

 

2: Financiële gegevens

BTW nummer: NL129713326B02
Bank: ABN Amro te ’s-Gravenzande
IBAN: NL23ABNA0528689819
BIC: ABNANL2A
Paypal: info@playmoto.nl

 

3: Toepassing

De meest recente versie van deze AVG kunt u ten alle tijden hier vinden: PlayMoto Toys - Algemene Voorwaarden

Versie 1.7NL – 2019. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle Rechtsbetrekkingen, waarbij PlayMoto Toys als leverancier van producten optreedt en vallen uitsluitend onder het Nederlandse Recht. Alle juridische conflicten en/of zaken vallen onder de bevoegdheid van de Rechtbank ’s-Gravenhage te Den Haag en zullen alleen daar voorgelegd worden. Lees ook onze disclaimer.

Terug naar boven

 

4: Overeenkomst

De koopovereenkomst tussen PlayMoto Toys en koper is tot stand gekomen op het moment dat de koper op "bestel", "bieden", "nu kopen", "bid now", "buy", "buy now" heeft geklikt in de laatste stap van het bestelproces, dan wel wanneer er per email of een mondelinge verkoop is overeengekomen.
PlayMoto Toys stuurt koper een orderbevestiging per e-mail met daarin de bevestiging van de bestelling.
PlayMoto Toys behoudt zich het recht voor items die niet binnen 14 dagen na het tot stand komen van de overeenkomst zijn betaald, te verkopen aan een andere partij. Indien het product alsnog wordt betaald na deze 14 dagen is de levering van een vergelijkbaar product onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

 

5: Prijzen / BTW

Alle prijzen zijn inclusief Nederlandse omzetbelasting (btw), en exclusief andere heffingen van overheidswege en exclusief verzendkosten. Indien de koper zich niet in het land van de verzending bevindt, is de koper aansprakelijk voor de eventueel verschuldigde omzetbelasting of invoerrechten.

5a: Aanbiedingen

Alle aanbiedingen van PlayMoto Toys zijn vrijblijvend. Aanbiedingen geschieden onder voorbehoud van de beschikbaarheid van de producten. Zetfouten en prijswijzigingen blijven ten allen tijde voorbehouden.

 

6: Verpakking Materialen / Recycling

Verkoper zal elke verpakking/materialen hergebruiken voor het verpakken en verzenden van de order van koper. Deze hergebruikte materialen worden door verkoper grondig geïnspecteerd op kwaliteit en geschiktheid alvorens deze hergebruikt worden voor verzending.

Verkoper zal altijd geschikte en degelijke verpakkingsmaterialen gebruiken om de order van koper mee in te pakken en verzenden. Deze verpakkingsmaterialen zullen ten alle tijden van goede kwaliteit zijn om de veilige verzending van de order mogelijk te maken.
Verkoper zal uiteraard nieuwe verpakkingsmaterialen gebruiken wanneer er geen geschikte of kwalitatieve hergebruikte verpakkingsmaterialen voorhanden zijn.

Terug naar boven

 

7: Levertijden

Indien koper voor 16:00 uur een bestelling plaatst en met iDeal of PayPal betaalt, verstuurt PlayMoto Toys de bestelde artikelen in principe de eerstvolgende werkdag. Koper kan hier geen rechten aan ontlenen en PlayMoto Toys is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade, welke zou kunnen zijn ontstaan door het eventueel later versturen van de gekochte producten.
Indien koper met een bankoverschrijving betaalt, levert PlayMoto Toys de bestelde artikelen zo spoedig mogelijk na ontvangst van de betaling op het opgegeven afleveradres af, mits op voorraad. Bovengenoemde levertijden gelden als indicatie en niet als fatale termijn. PlayMoto Toys is nimmer aansprakelijk voor schade als gevolg van overschrijding van levertijden.

PlayMoto Toys zorgt voor bezorging per post, pakketdienst of verzending op enige andere wijze ter keuze van PlayMoto Toys. De eigendom van de producten gaat over bij aflevering indien de producten betaald zijn. PlayMoto Toys is gerechtigd de aflevering in gedeelten na te komen. Extra kosten van de nalevering worden door PlayMoto Toys gedragen. PlayMoto Toys hanteert een maximale levertermijn van 30 dagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Na de maximale levertijd van 30 dagen heeft koper het recht de overeenkomst zonder opgaaf van reden te ontbinden.

Natuurlijk kan koper ook de bestelling op komen halen. Als de order is geplaatst, ontvangt de koper een bevestiging van de bestelling en een overzicht met ophaaltijden (welke de koper ook kan vinden bij de contactinformatie op de website). Als de bestelling geplaatst en online betaalds is, kan de koper de bestelling direct ophalen. Indien de koper de bestelling niet binnen 14 dagen heeft opgehaald, behoud PlayMoto Toys zich het recht voor om de artikelen aan een andere koper te verkopen.

 

8: Verzending & Verzendkosten

PlayMoto Toys verzend zowel binnen Nederland als wereldwijd, ALLEEN en UITSLUITEND AANGETEKEND.
Alle prijzen van de artikelen op onze sites zijn exclusief verzendkosten.
Al onze verzendingen worden in principe uitgevoerd door PostNL of kunnen op afspraak worden afgehaald op ons kantooradres. PlayMoto Toys bevestigt uw bestelling per e-mail, aan het door koper opgegeven e-mailadres. Indien de bestelling verzonden moet worden, ontvangt koper op de dag van verzending een e-mail met daar in de Track & Trace code van het pakket. Verzending geschiedt pas na betaling door koper.

8a: Verzenden binnen Nederland

De actuele verzendkosten kan koper bekijken bij PostNL.
Bij bestellingen van € 150,00 en meer, brengen wij binnen Nederland géén verzendkosten in rekening.

8b: Verzenden binnen Europa

De verzendkosten binnen Europa zijn ingedeeld in 2 regio’s en worden berekend per gewichtsklasse en verzekerde waarde (tot €100 en van €100-500).  

8c: Verzending Wereldwijd

Alle overige landen (inclusief Rusland).Zie voor de meest actuele tarieven de website van PostNL.

Terug naar boven

 

9: Betalingsmethoden

Er zijn meerdere mogelijkheden van betaling:

 

10: Annuleren of Retourneren artikelen

BELANGRIJK: Indien koper, om welke reden dan ook, wilt afzien van de opdracht, dan dient koper binnen 24 uur te reageren via e-mail of telefoon. PlayMoto Toys gaat ervan uit dat, wanneer koper niet binnen deze termijn heeft gereageerd, de opdracht bindend is.

Indien het artikel niet aan de verwachtingen voldoet, dan kan het ongebruikt en in de ongeopende en onbeschadigde verpakking, binnen 30 dagen worden teruggestuurd of teruggebracht.
De koper ontvangt dan het gehele bedrag inclusief verzendkosten retour gestort, op dezelfde rekening waarvan de betaling is verricht.
Wanneer met contant is betaald, krijgt koper geen contant terug. Het bedrag zal dan binnen 5 werkdagen op de bankrekening van koper worden overgemaakt.


10a: Procedure Retourneren

Koper dient de bijgesloten formulieren van herroeping en het retourformulier geheel in te vullen.
Vervolgens die beide formulieren per e-mail naar retour@PlayMoto.nl sturen.
Verkoper zal het retourformulier binnen 5 werkdagen terug, met daarop het retournummmer.
Koper dient een kopie van dit retourformulier bij de retourzending te doen, en zelf ook een kopie te bewaren.

 


10b: Retourkosten

Koper is zelf verantwoordelijk voor de retour verzendkosten, en het degelijk inpakken van de retourzending.
Zodra het retourpakket door verkoper is ontvangen, zal dit gecontroleerd worden op eventuele gebreken. Wanneer de retourzending in orde bevonden is, wordt binnen 5 werkdagen het gehele aankoopbedrag inclusief originele verzendkosten vergoedt aan koper.
Verkoper boekt het bedrag terug naar de rekening waarvan koper de order betaald heeft.
In geval van retourzending, draagt de koper zelf de kosten van deze retourzending.

Voor vragen over het retourneren van artikelen, kan koper contact opnemen met onze klantenservice op +31 6 13792582 of een e-mail sturen naar retour@PlayMoto.nl.

Terug naar boven

 


10c: Beschadigde levering

Indien de bestelling wordt aangeboden in een beschadigde toestand, heeft koper het recht om onder opgaaf van redenen de bestelling te weigeren. De pakketdienst zal dan de beschadigde bestelling aan ons retourneren. PlayMoto Toys zal eventuele onkosten aan de pakketdienst in rekening brengen en koper krijgt de bestelling opnieuw toegestuurd.
PlayMoto Toys kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade in welke vorm dan ook die ontstaan is door bovenstaande.
Indien koper de beschadigde levering accepteert, vervalt daarmee het recht op garantie of retourneren.
Het is daarom dan ook belangrijk, dat de koper het aangeboden pakket controleert op eventuele schade voordat koper het pakket accepteert van de pakketdienst.

 

11: Garantie

Uiteraard neemt PlayMoto Toys elke voorzorg in acht om de bestelling zo correct mogelijk af te handelen. Mocht na het openen van het product blijken dat er iets mis is met het product, kan koper aanspraak maken op de fabrieksgarantie. Hiervoor kan koper rechtstreeks contact opnemen met Playmobil, Plastoys, LEGO of Hasbro want deze firma's behandelen zelf de garantie gevallen rechtstreeks met de consument.

Playmobil: Koper kan contact opnemen met de Playmobil dienst na verkoop via www.Playmobil.nl of per email aan DirectService_NL@playmobil.de
LEGO: Het telefoonnummer van LEGO klantenservice is 00800 5346 5555.

Op 2e hands en/of gebruikte artikelen is de garantieregeling NIET van toepassing. Wanneer koper een gebruikt en/of 2e hands artikel bij ons koopt, gaat de koper automatisch met deze voorwaarde akkoord.

 

12: Gegevensbeheer en privacy

PlayMoto Toys stelt de persoonlijke informatie nooit aan derden ter beschikking. PlayMoto Toys verzoekt om het telefoonnummer en e-mail van de koper in te vullen, zodat we, indien nodig, contact met de koper kunnen opnemen.
De wettelijke voorschriften met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens, zoals vastgelegd in de "Wet Persoonsregistraties/ de Wet Bescherming Persoonsgegevens", worden door PlayMoto Toys nageleefd. Klanten hebben altijd de mogelijkheid hun eigen gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Koper dient dit per e-mail te richten aan: info@playmoto.nl

De merken en namen Playmobil®, Plastoys®, LEGO®, PostNL en DHL zijn respectievelijk eigendom van deze organisaties en worden alleen gebruikt op informatieve basis en op basis van fair-use. PlayMoto Toys is niet geaffilieerd aan-, en wordt niet gesponsord door deze bedrijven.

12a: Data Protection Officer (DPO)

PlayMoto Toys is niet verplicht een DPO aan te stellen.

12b: PlayMoto Toys: Toestemming om legaal privacy informatie op te slaan

Als genoemd in de GDPR is het verkoper wettelijk toegestaan om de privacy informatie, zoals genoemd in sectie 12c van deze Algemene voorwaarden op te slaan en bewaren. Verkoper heeft toegang tot deze gegevens nodig om wettelijk te kunnen voldoen aan de overeenkomst tussen koper en verkoper, zoals genoemd in sectie 4 van deze AVG.

Zoals genoemd in artikel 4, paragraaf 11 van de GDPR, is PlayMoto Toys niet verplicht om actief en gericht toestemming te vragen aan koper voor het opslaan van privacy en persoonlijke informatie zoals genoemd in sectie 12c van deze AVG. Die genoemde informatie is noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de overeenkomst (zoals genoemd in sectie 4 van deze AVG) en koper gaat hiermee akkoord door deze AVG te aanvaarden bij het sluiten van de koop overeenkomst.

Terug naar boven

 

12c: Welke privacy informatie wordt opgeslagen door PlayMoto Toys?

Verkoper heeft de volgende informatie nodig van kopers & leveranciers, om te kunnen voldoen aan de overeenkomst zoals genoemd in sectie 4 van deze AVG:

Deze informatie heeft de verkoper nodig om de betaling van de koper te kunnen verifiëren, en om het mogelijk te maken om de order te kunnen verzenden naar die koper.

Contact informatie is alleen nodig om contact op te kunnen nemen met koper, wanneer er een probleem zou ontstaan met de order en/of verzending.

12d: Periode van data opslag

Verkoper is volgens de Nederlandse wet verplicht om alle financiële gegevens op te slaan en beschikbaar te houden voor de Nederlandse Belastingdienst voor een periode van 7 jaar.
Na deze periode van 7 jaar zullen alle gegevens verwijderd en/of vernietigd worden.

Koper heeft de mogelijkheid om ervoor te kiezen de privacy gegevens alsnog beschikbaar te houden voor verkoper, voor gebruik in de webshop. Dit is een opt-in mogelijkheid voor koper.

12e: Opslag en gegevens bescherming

Verkoper slaat alle gegevens zoals genoemd in sectie 12c op in het boekhouding systeem van verkoper. Dit is een excel bestand, welke beschermd is met een wachtwoord en opgeslagen is op een apart opslagmiddel. Dit bestand kan alleen geopend en ingezien worden door M.Frankena & H.M.Frankena, de eigenaren van PlayMoto Toys.
De computer en het bestand zijn beiden beschermd met verschillende wachtwoorden. PlayMoto Toys is verantwoordelijk voor de beveiliging van de gegevens in dit bestand.

PlayMoto Toys zal er altijd voor zorgen, dat de relevante veiligheid en reguliere software updates voor het besturing systeem, de antivirus systemen, de firewalls en andere software zo spoedig mogelijk worden uitgevoerd, om hiermee de maximale beveiliging van de data te garanderen.

De webshop van PlayMoto Toys wordt verzorgd door MyOnlineStore B.V. en zij verzorgen de mogelijkheid voor PlayMoto Toys om dezelfde informatie op te slaan op hun servers.
MyOnlineStore B.V. is daarbij verantwoordelijk voor de beveiliging van de privacy data die is opgeslagen op die servers, en dient ook zorg te dragen voor optimale bescherming en updates van hard- en software.

Terug naar boven

 

12f: Delen van privacy gegevens

Verkoper zal geen gegevens delen met derden, anders dan de hierbij genoemde instanties en/of personen.
Om te kunnen voldoen aan de wettelijke verplichtingen en aan de Nederlandse Belastingregels, dient PlayMoto Toys de gehele financiële administratie te delen met:

De volgende gegevens worden gedeeld met de aangewezen koerier gedeeld: Naam, Adres, Post-/zipcode, Plaats, Provincie, Land en e-mail adres. Deze gegevens zijn nodig om de order te kunnen verzenden naar koper.
Verzendlabels worden aangemaakt in de online omgeving van de koerier en daar opgeslagen door de koerier. De koerier is zelf verantwoordelijk voor de opslag en beveiliging van die gegevens in de online omgeving.

 

13: Complimenten of klachten?

PlayMoto Toys doet haar best om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Bent u tevreden, vertelt u dit aan anderen! Dit stellen wij zelfs zeer op prijs.

Heeft u klachten, laat het ons weten! Wij zullen dan een passende oplossing zoeken.

Door een bestelling te plaatsen, verklaart u zich akkoord met deze AVG.

PlayMoto Toys kan niet aansprakelijk gesteld worden voor afwijkingen in prijzen, afbeeldingen en teksten.

 

14: Instemmen met deze AVG

Door een account aan te maken en/of een order te plaatsen bij PlayMoto Toys, gaat koper automatisch akkoord met deze AVG

Wanneer koper het niet eens is met deze AVG en hier niet mee akkoord wenst te gaan, dan is het wegens de wettelijke bepalingen en restricties voor koper niet mogelijk om een account aan te maken of een order te plaatsen bij PlayMoto Toys.

PlayMoto Toys is niet verantwoordelijk voor prijswijzigingen en/of afwijkingen danwel variaties van plaatjes of informatie zoals deze wordt aangeleverd door de producenten van de aangeboden producten op PlayMoto Toys.

Terug naar boven

 

© PlayMoto Toys 2019